„Dani Moskve u Kruševcu“

Turistička organizacija grada Kruševca i Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Sveslavica“, pod pokroviteljstvom Ambasade Ruske federacije u Beogradu i Grada Kruševca, organizuju manifestaciju „Dani Moskve u Kruševcu“.

Manifestacija se održava u periodu od 22. do 24.septembra povodom 870 godina od osnivanja Moskve.
Kruševac je jedini grad, posle Beograda, kome je pripala čast da organizuje manifestaciju posvećenu Moskvi i time produbljuje i neguje srpsko-rusko prijateljstvo.

Pomoć u organizaciji manifestacije pružili su: Eparhija Kruševačka, RCNK “ Ruski dom u Beogradu“, Kruševačko pozorište, Kulturni centar Kruševac, Narodni muzej Kruševac.

Manifestacija počinje 22. septembra otvaranjem izložbe „Moskva savremena“ u Kruševačkom pozorištu kao i koncertom solista ansambla „Rusija“.

U subotu u 18 časova u amfiteatru crkve Lazarice biće otvorena izložba „Moskva pravoslavna“ a nakon toga je koncert hora Ruskog doma iz Beograda u Velikoj sali muzeja u 19 časova.

Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju, u Pionirskom parku biće organizovani likovna kolonija „Moskva u očima Kruševljana“ i kviz „Šta znamo o Moskvi?“.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Print this pageEmail this to someone