Demokrate traže ostavke Zorana Drobnjaka i gradonačelnika Kruševca!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Demokratska stranka traži ostavke Zorana Drobnjaka, direktora JP „Putevi Srbije“ i Dragija Nestorovića, gradonačelnika Kruševca, zbog izgradnje zida oko romskog naselja „Marko Orlović“.

Romi u Kruševcu žive više od 150 godina i prvi put da su ovo doživeli. Podizanje zida oko romskog naselja je dokaz da za SNS postoje građani prvog i drugog reda. Zid je simbol svega onoga što se dešava u Srbiji u poslednjih pet godina. Nadležni bi morali da odgovore ko je naručio projekat zida, ko je izvršilac a ko je platio ovu sramnu investiciju? – kazao je Radoslav Milojičić Kena, predsednik Izvršnog odbora DS i narodni poslanik na pres konferenciji u Kruševcu.

Milojičić je rekao da je Demokratska stranka postavila poslaničko pitanje u Skupštini Srbije vezano za podizanje zida oko romskog naselja u Kruševcu ali da nije dobila odgovor.

Demokratska stranka traži ostavke svih nadležnih za getoizaciju romske populacije u Kruševcu. Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“, Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca, prebacuju odgovornost jedan na drugoga a mi mislimo da obojica snose odgovornost i zato treba da podnesu ostavke. – dodao je Milojičić

Izgradnja zida dužine 120 i visine dva metra pored naselja „Marko Orlović“ završena je pre dve  nedelje.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

13 − 1 =