Kompanija „Czechoslovak group“ kupila IMK „14. 0ktobar”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kruševački IMK „14.oktobar”, nekadašnji privredni gigant koji je u stečaju od januara 2016.godine,dobio je novog vlasnika, kompaniju„SCMG 14.oktobar d.o.o. Beograd”.

Zoran Milosavljević i Vojislav Sparavalo prilikom potpisivanja ugovora
Zoran Milosavljević i Vojislav Sparavalo prilikom potpisivanja ugovora

Ugovor o preuzimanju IMK „14. oktobar” potpisali su Zoran Milosavljević ispred Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i Vojislav Sparavalo, direktor SCMG, ćerke firme češke korporacije„Czechoslovak group“, koja u vlasništvu ima i velike kompanije kao što su„Tatra kamioni”, „Tatra vojna vozila”i„Avia”.

Pogone ćemo simbolično preuzeti 14. oktobra, na Dan oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu, po kojem je fabrika i ponela ime, a tada ćemo javnosti predstaviti dugoročne planove za razvoj preduzeća“, najavio je Sparavalo.

Preuzimanjem preduzeća koje je proizvodilo tešku mehanizaciju, bagere i traktore guseničare, kao i delove za tenkove,SCMG je postao vlasnik IMK „14. oktobar”, a proizvodnju će pokrenuti odmah po dobijanju dozvole za rad.

Na platnom spisku fabrike trenutno je 130 radnika, a novi vlasnik planira da već do kraja godine zaposli još oko 150 radnika.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

three × three =