Kruševac dobija Poljoprivredni fakultet!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vlada Republike Srbije donela je  odluku o osnivanju Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, koji će poslovati u okviru Univerziteta u Nišu.

Sve potrebne pravno – formalne aktivnosti koje su bile neophodne za realizaciju ovog velikog obrazovnog poduhvata za Grad Kruševac završene su u planiranim rokovima i za dva meseca očekuju se prvi konkretni koraci. – izjavio je novinarima Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca.

Poljoprivredni fakultet je prvi državni fakultet koji se otvara u Kruševcu. U ovom gradu trenutno rade samo dve visoke škole – Hemijsko-tehnološka i za obrazovanje vaspitača.

Nakon rata 1999. godine u Kruševcu su privremeno bili smešteni Medicinski i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Prištini ali su posle nekoliko godina vraćeni na sever Kosova.

Za sedište Poljoprivrednog fakulteta lokalna samouprava je pripremila zgradu Narodnog univerziteta koja je, uz finansijsku podršku Vlade Srbije, detaljno rekonstruisana.

Kruševac je, trenutno, jedini grad u Srbiji sa više od 100.000 stanovnika koji nema nijedan državni fakultet što je jedan od glavnih razloga za masovno odseljavanje mladih.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

1 komentar

  1. Slavica kaže

    Po stoti put se ovo najavljuje i nikad se ne desi. Nisam im verovala pre, pa neću ni sada. Odoše sva deca iz Kruševca, a vlast ništa – kako ih nije sramota?

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

seventeen − six =