Kruševac i ove godine učestvuje u “Evropskoj nedelji mobilnosti”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Grad Kruševac je i ove godine uzeo učešće u organizovanju aktivnosti u okviru međunarodne manifestacije „Evropska nedelja mobilnosti” koja traje od 16. do 22.septembra.

Prošle godine Kruševac je u konkurenciji oko 2.500 evropskih gradova  izabran u 10 najboljih za organizovanje ove manifestacije. Ove godine za manifestaciju se prijavilo više od 2.100 gradova.

Tema ovogodišnje „Evropske nedelje mobilnosti” je „Zajedno stižemo dalje – ekološka, zajednička i inteligentna mobilnosti”. Cilj kampanje je da podstiče lokalne uprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja i da ponude svojim građanima alternative upotrebi automobila.

U toku trajanja „Evropske nedelje mobilnosti“ promovisaćemo i obeležiti međunarodni „Dan bez automobila“, 22.septembar, a biće predstavljen i strateški dokument Plan održive urbane mobilnosti (POUM), prvi plan urađen u Srbiji.– kažu u Gradskoj upravi Kruševca.

Prva akcija je podrška izgradnji biciklističkih staza i tim povodom biće organizovana promotivna vožnja od parka Slobodište do centra grada.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

eighteen + 1 =