Kruševljanka na NBA All Star vikendu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Saška Vujičić, članica Sportskog društva “Palestra”, igraće unified basket na NBA All Star vikendu koji se održava u Los Anđelesu.

Saška Vujičić (21) će na put krenuti u utorak uveče, zajedno sa trenerom Mirelom Milojević, a utakmica će se igrati u subotu.

“Veoma sam uzbudjena što idem, oduvek se bavim sportom, najpre fudbalom, a od pre sedam-osam godina košarkom, u kojoj igram beka”, rekla je Saška na press konferenciji u Gradskoj upravi.

Vujačić i Milojević NBA All Star Weekend odlaze na predlog Specijalne olipijade Srbije, po odobrenju Svetske specijalne olimpijade.

One su o mogućnosti da učestvuju na tom dogadjaju obaveštene pre dva meseca nakon čega je usledilo popunjavanje formulara, snimanje kratkog filma o Saški, njenoj tehnici i taktici igre, te čekanje na odgovor organizatora.

“Bile smo presrećne kada su nam javili da je Saška izabrana da učestvuje“ kazala je Mirela Milojević i dodala da iz Evrope putuju samo još dvojica Nemaca, igrač i trener, dok su ostali učesnici iz SAD i sa ostalih kontinenata.

U ekipama unified basketa biće po četiri košarkaša ili košarkašice NBA i po šestoro predstavnika Specijalne olimpijade, a igraće se više utakmica.

“To je jedinstvena prilika da se podigne svest o učesnicima Specijalne olimpijade, o njihovim sposobnostima i prilika da sa milionima gledalca širom sveta podelimo poruku inkluzije kroz sport”, navela je Milojevićeva.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

1 × 2 =