Marku Somborcu godišnja nagrada Fondacije “Katarina Preradović”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Karikaturista i ilustrator “Blica” Marko Somborac prvi je dobitnik nagrade koju Fondacija “Katarina Preradović” dodeljuje za profesionalni integritet.

Direktor “Blica” Veselin Simonović istakao je da karikaturista Marko Somborac ima sve odlike koje su krasile Katarinu.

Ovo je nagrada za integritet novinara, a Marko je svojim radom dokazao da čuva profesionalnost svog crteža i reči. Kaća je bila hrabra i Marko je hrabar. Kaća je bila borac i Marko je borac. Kaća je bila istrajna i Marko je istrajan. Kaća se nikome nije izrugivala ni Marko to ne čini. Kaća je žigosala i Marko žigoše laž i nepravdu. Siguran sam da Marko neće iznevereti Kaćin ugled – objasnio je Simonović.

Ilustrator “Blica” Marko Somborac zahvalio se na nagradi i naglasio brojne koincidencije koje su joj prethodile.

Kaća je bila jedna od prvih mojih urednica u “Blicu”, zatim kada je prešla u NIN dala mi je savete koje sam usvojio, a imali smo i slična interesovanja u vezi sa ekonomijom. Takođe, zanimljivo je da sam prvi dobitnik ove nagrade u danu kada su se susreli naš i turski predsednik koji su poznati po slobodi medija. Ipak, ostaje nam da se borimo, da ne pokleknemo jeć ćemo samo tako stvoriti normalne uslove za rad – rekao je Somborac koji je dobio novčanu nagradu.

Fondacija “Katarina Preradović” opstaje zahvaljujući pojedincima i Fiskalnom savetu i podržava novinare i pojedince koji, kao i Kaća, teže visokim profesionalnim i etičkim standardima, ne pristaju na pritiske i bore se za javni interes i osvajanje medijskih sloboda.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

19 + 3 =