Novi projekat Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga predstavila je svoj novi projekat “Jačanje međuinstitucionalne saradnje i kadrovskih kapaciteta relevantnih subjekata regionalnog razvoja u Rasinskom okrugu”.

Ukupna vrednost projekta, koji će trajati godinu dana, je 2.250.000 dinara. Polovinu sredstava obezbedila je Razvojna agencija Srbije a drugu polovinu ARRRO.

Projekat će imati edukativni karakter za 20 polaznika iz šest lokalnih samouprava Rasinskog okruga. Na osam radionica učiće o praktičnoj izradi projekata za EU. Po završetku projekta svako će napisati po jedan tako da ćemo imati 20 spremnih projekata“, kaže Aleksandar Šaronjić, menadžer projekta.

U okviru projekta planirana je i edukacija novinara na temu regionalnog razvoja i evrointegracija a biće organizovan i okrugli sto “Regionalizacija Srbije – da ili ne?”.

Radićemo i na umrežavanju partnera na regionalnom nivou, podizanju sopstvenih kapaciteta kroz obuku kao i na stvaranju inicijativa za učešće na zajedničkim projektima”, dodaje Šaronjić.

Jedan od bitnih elemenata projekta je i širenje ideje o potrebi priključenja Srbije Evropskoj uniji od koje je naša zemlja, kroz različite fondove, dobila 176.000.000 evra.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

ten − 4 =