Šta to beše 8. mart?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Danas, od 18 do 19.30 časova  u Kutku za mlade Narodne biblioteke Kruševac (Šumatovačka 1), biće organizovano predavanje „Šta to beše 8. mart?” u okviru projekta “Čitanje kao otpor serviranoj stvarnosti” koji podržava Rekonstrukcija ženski fond,  i uz saradnju Narodne biblioteke Kruševac.

Predavanjem “Šta to beše 8. mart?”  Alternativni centar za devojek želi da podseti na istorijsku važnost 8. marta kao Međunarodnog praznika žena, kroz sagledavanje onoga šta je nekada bio ovaj praznik a šta je danas.

Pokušaćemo da otvorimo diskusiju o tome zašto se od praznika koji je simbolizovao pravo na dostojanstven ženski rad došlo do toga da ga danas pretežno obeležavamo kao Dan majki Druga aktivnost biće održana 8. marta 2017. na Trgu Kosovskih junaka od 14 do 15  časova a podrazumeva uličnu akciju u okviru koje ćemo građanima/kama deliti prikladan informativni materijal o 8.martu i razgovarati sa njima o tome kako  vide ovaj praznik i šta za njih predstavlja”, ističe Andrijana Kocić iz Alternativnog centra za devojke.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

seventeen + 4 =