Uspeh Kruševljana: Lukić prvi, Sudimčeva druga na rang listi Evropske badminton konfederacije!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na najnovijoj rang listi Evropske badminton konfederacije Kruševljanin Sergej Lukić je prvi u konkurenciji igrača do 17 godina dok je njegova klupska drugarica Marija Sudimac druga!

Naš reprezentativac je prvi sa 4.205 bodova dok je na drugom mestu Rus Karpov sa 3.915 bodova a treći Francuz Hristo Popov sa 3.780. Lukić je najbolji plasman u karijeri obezbedio dobrim rezultatima na „Serbian Openu“ prošlog vikenda gde je trijumfovao u singlu i mešovitom dublu.

U ženskom singlu Marija Sudimac, članica badminton kluba „Zmajevi“ iz Kruševca, je druga sa 300 bodova iza Mađarice Kiti Šotak koja ima 615. Treća je Šveđanka Grafsund sa 280 bodova.

U mešovitom dublu par Lukić – Sudimac je sa 500 bodova na drugom mestu, odmah iza Šveđana Ludviga Petrea Olsona i Sofije Larson koji imaju po 700 bodova.

Trenutni plasmani naših mladih reprezentativaca su najbolji u istoriji srpskog badmintona kada je reč o uzrasnoj kategoriji takmičara do 17 godina. Ove godine Lukića i Sudimčevu očekuje Prvenstvo Evrope koje će biti održano u Pragu, u novembru.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

seventeen + 13 =