1 OD 5 MILIONA: Održani protesti u Trsteniku

Drugi po redu protest „1 od 5 miliona“ održan je sinoć u Trsteniku.

Protestna šetnja započeta na platou ispred zgrade opštine Trstenik, a završena šetnjom do lokalne Radio Televizije Trstenik uz zvižduke i transparente na kojima je stajalo „Abdiciraj!“, „Stop diktaturi“, „Stop medijskom mraku“.

Naredni protestni skup u Trsteniku zakazan je za 31. januar

Protestantima se i ovoga puta obratio Bojan Petrović preduzetnik koji je 13. decembara 2018. godine, uoči dolaska Aleksandra Vučića u Trstenik priveden, jer je prethodno na društvenim mrežama najavio da će doći na otvaranje nove fabrike i postaviti pitanje predsedniku Republike.

Petrović je istakao da je Srbija danas u medijskom mraku, da protestanti u Trsteniku imaju iste zahteve kao i oni u Beogradu i jedan poseban koji je upućen Radio Televiziji Trstenik.

Nekoliko desetina hiljada ljudi u Beogradu i u još 40 gradova i opština protestvuju protiv diktature i protiv režima koji ugrožava budućnost naše zemlje. To je informacija koju ne možete čuti na RTS-u, to je slika i istina koju Radio televizija Trstenik odbija da prenese uprkos činjenici da ćemo i ovog četvrtka šetnju završiti baš ispred zgrade u kojoj se lokalna televizija nalazi. Nemamo slobodne medije, nemamo slobodno pravosuđe, nemamo slobodnu državu, ali ćemo se za nju izboriti“, rekao je Petrović.

On je dodao da predstavnici Radio Televizije Trstenik nisu odgovorili na zahtev za sastanak, kao ni na zahteve u kojima se od ove medijske kuće traži da u svojim informativnim emisijama prenese izveštaj sa protestnog skupa „1od 5 miliona“, da omogući redovno učešće predstavnika opozicije u informativnim i debatnim emisijama, i da otpočne sa poštovanjem Zakonom zagarantovanog prava na objavu demanta.

Na skupu je govorila i vaspitačica Ana Bošković koja je istakla da stanje u predškolskim ustanovama najbolje opisuje činjenica da se među protestantima širom cele Srbije nalaze vaspitači, a da ih je nedavno na protestu bilo preko 1000.

Na protestima smo jer želimo da prenesemo poruku vlastima da više ne pristajemo na obmane i dugogodišnja lažna obećanja koja nam plasiraju putem medija“.

Zoran Karić poljoprivrednik iz Trstenika poručio je da su poljoprivrednici poniženi i da se danas nalaze na ivici egzistencije.

Na skupu je pročitan i govor Nikole Koja, a sledeći protestni skup zakazan je za četvrtak ,31. januar na kome će govoriti javne ličnosti koje su izrazile želju da pruže podršku protestima u Trsteniku.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content