25. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Usvajanje Odluke o budžetu i Odluke o utvrđivanju naziva ulica

0

U sredu, 25. decembra, biće održana 25. sednica Skupštine grada Kruševca.

Pred odbornicima će se naći Odluka o budžetu za 2020. godinu. Predviđeno je da gradski budžet za narednu godinu iznosi 4.100.051.722  dinara.

Takođe će biti doneta i odluka o prenosu prava održavanja, korišćenja i upravljanja seoskim vodovodima u desetak podjastrebačkih sela na JKP “Kruševac”.

Za većinu građana jedna od najzanimljivijih tačaka dnevnog reda je Odluka o utvrđivanju naziva ulica, trgova i zaselaka u naseljenim mestima na teritoriji Grada Kruševca. Ovom odlukom biće imenovane ulice u selima gde to do sada nije bio slučaj.

Predviđeno je da poznata glumica Radmila Savićević dobije ulicu u Malom Golovodu a njena koleginica LJubinka Bobić u Velikim Kupcima. Dragan Nikolić će dobiti ulicu u Ribarskoj Banji, Đuza Stoiljković u Gornjem Stepošu gde će ulice biti nazvane i po Tašku Načiću i Miodragu Petroviću Čkalji dok će Bata Živojinović imati ulicu u Velikom Golovodu.

Jovan Jovanović Zmaj, Mihajlo Petrović – Mika Alas, Laza Kostić, Branislav Nušić, Desanka Maksimović i mnogi drugi priznati umetnici i naučnici imaće svoje ulice u nekoliko naseljenih mesta.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content