АКЦИЈА НОВИНА ГРАД: Промовисан клуб “Млади у Граду”

0

Редакција новина “Град” промовисала је Клуб “Млади у Граду” и његове чланове, младе и креативне људе из Крушевца.

Клуб „Млади у Граду“ покренула је редакција листа „Град“ и портала „КрушевацГрад“ како би анимирала младе да (по)кажу шта им је важно те да се, уколико желе, укључе у креирање прича које објављују наши медији. Млади су добили прилику да предлажу теме, којима се наша редакција бавила. Такође, уз менторску подршку наших новинара, добили су прилику да учествују у стварању текстова“, истакла је новинарка Марија Јанковић и наставила.
Прошле године смо покренули кампању „Шта вас покреће“, да би касније са младима који су се јавили песмом, причом, фотографијом, сликом, размишљањем, дизајном, формирали Клуб „Млади у Граду“.

Јелена Милановић и Јанко Стевановић су чланови Клуба “Млади у Граду” ФОТО: ЦИНК

Наставили смо са пријемом нових чланова у Клуб, те организовали заједничке састанке. Моје колеге Јована Аксентијевић и Виктор Милојевић и ја, смо одржали часове у неколико средњих школа, на којима смо младе упознали са радом Клуба. Млади су у великом броју показали интересовање, придружили се Клубу, предлагали теме које су им важне и блиске, а неки од њих су учествовали у креирању прича које објављују наши медији. Наш Клуб сада броји више од 30 чланова”.

На промоцији у простиријама едукативног центра присутни су имали прилику да се упознају са десеторо младих који су чланови Клуба “Млади у Граду”. Гимназијалка Катарина Драгоњић се представила видео радом и фотографијама док је кошаркашица Дуња Милетић послала видео-разгледницу из Америке где тренутно живи и игра кошарку. Лука Кијачић и Јована Живковић су се представили својим стиховима док је Војин Вукелић говорио делове из текста “Одбрана Сократова”. Ученици Музичке школе Јелена Милановић и Јанко Стевановић су демонстрирали своје умеће у свирању виолине док је Александар Гашић представио видео-клип своје кантауторске песме “Никад нећеш сазнати”. Млада дизајнерка Ана Вељковић је изложила своје уметничке радове а на крају је стихове говорила и Ана Арсић.

Поносни смо на рад нашег Клуба „Млади у граду“ јер су његови чланови унели младалачки дух, која нам је био потребан. Захваљујући њима добили смо нову, младу публику. Драго нам је да смо успели да чујемо глас младих, да их учинимо видљивијима, да их оснажимо да постану они који примећују, али и утичу на дешавања у свом окружењу, и наравно да им дамо медијски простор који заслужују“, закључила је Марија Јанковић на крају промоције.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

fifteen − 9 =

Skip to content