AKCIJA “TREĆE DETE”: Poklon čestitka za 53 porodice

U Gradskoj upravi danas je, po 64. put, održana akcija “Treće dete”.

U cilju pospešivanja nataliteta novčane poklon čestitke u iznosu od 8.000 dinara dobile su 53 porodice koje su od Nove godine do sredine juna dobile treće, četvrto ili peto dete.

Grad Kruševac je ove godine za razne vidove podrške porodica sa više dece obezbedio 43 miliona dinara što je pola miliona više nego u protekloj godini. Vaša hrabrost i odvažnost neka budu vodilja svima onima koji se odlučuju za prvo dete“, kazal je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Ivan Mijajlović, predsednik Komisije budžetskog fonda, naglasio je da je “radost rađanja najveća radost koju jedna porodica može da doživi”.

Nisu bitna sredstva već i pažnja i podsticaj za porodice sa više dece. Od 1. juna stupile su na snagu nove mere za podsticaj rađanja. 100.000 za prvo dete, 240.000 za drugo, 1.440.000 za treće dete i 2.140.000 za četvrto dete. Takvih mera nikada nije bilo u našoj zemlji“, naglasio je Mijajlović.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Roditelj troje dece says

    Ali ste zato ukinuli pravo na besplatnih 20 m3 vode za porodice sa troje i više dece! Ako ste socijalni slučaj imate pravo da neplacate vodu a ako ste roditelj troje i više dece onda plaćate! Nažalost tako je!

Comments are closed.

Skip to content