Marko Petrašinović

MarkoPetrasinovicIme i prezime: Marko Petrašinović
Zanimanje: Ugostitelj
Obrazovanje: Srednja ugostiteljska škola u Vrnjačkoj Banji
Javna funkcija: Član Opštinskog veća Trstenik zadužen za infrastrukturu
Stranka: Pokret obnove Kraljevine Srbije – POKS
Mesto rođenja: Dublje
Godina rođenja: 1961.

Biografija:
Marko Petrašinović je rođen u Dublju 1961. godine. Osnovnu školu je završio u rodnom selu a Srednju ugostiteljsku u Vrnjačkoj Banji.

Politikom se aktivno bavi od 1991. godine. Dugogodišnji je član Srpskog pokreta obnove i predsednik Opštinskog odbora SPO u Trsteniku. Na parlamentarnim izborima 2008. godine bio je na listi SPO kandidat za narodnog poslanika.

U periodu 2000-2004 bio je član Izvršnog odbora Opštine Trstenik, od 2008. do 2012. godine član Opštinskog veća Opštine Trstenik.

Nakon izbora 2016.godine ponovo je izabran za opštinskog većnika.

U previranjima u Srpskom pokretu obnove, maja 2017. godine, stao je na stranu Vuka Draškovića, ali je kasnije, ipak, prešao u Pokret obnove Kraljevine Srbije. Krajem septembra izabran je za predsednika Opštinskog odbora POKS u Trsteniku.

U prijavi podnetoj Agenciji za borbu protiv korupcije 2010.godine Petrašinović je naveo da ima mesečna primanja od 49.820 dinara kao većnik, da poseduje više od tri hektara zemljišta i da je vlasnik automobila marke “Jugo 55” iz 1999.godine. Nakon toga nema više podataka ni prijava.

ActionSEE-visibility-2


Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Comments are closed.

Skip to content