Momir Dragićević

MomirDragicevic
Momir Dragićević

Ime i prezime: Momir Dragićević
Zanimanje: Diplomirani pravnik
Obrazovanje: Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu
Javna funkcija: Član Gradskog veća zadužen za kulturu
Stranka:
Mesto rođenja: Silbaš
Godina rođenja: 1947.

Biografija:

Momir Dragićević je rođen 1947. godine u Silbašu. Osnovnu školu i Gimnaziju je završio u Kruševcu a Pravni fakultet u Beogradu.

Radio je u Opštinskoj upravi opštine Kruševac na različitim poslovima.

Za direktora Ustanove u kulturi “Pionirski park”imenovan je 1997. godine i tu je radio do aprila 2001. godine, kada prelazi u Kulturni centar Kruševac, gde je bio urednik dečjeg programa i Međunarodnog festivala humora i satire “Zlatna kaciga” za mlade do 18 godina.

Objavio je više knjiga i pesama za decu, koje objavljuje u časopisima “Bagdala”, “Vitez”, “Politika” i drugo, a njegove pesme nalaze se u bukvaru, čitankama, lektirama i antologijama savremene poezije za decu. Pesme su mu prevedene na italijanski, nemački, grčki, bugarski i romski jezik.

Dobitnik je brojnih nagrada: Pohvale SO Kruševac za književni rad sa decom 1996. godine, “Rasinski cvet” za najbolju knjigu Sajma knjiga Rasinskog okruga (1999. godine), “Car Konstantin” u Nišu (2000), Zlatna medalja za izuzetan doprinos razvoju Festivala muzike za decu “Raspevano proleće”, nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” i “Zlatni prsten Despota Stefana Lazarevića”.

Član je Udruženja književnika Srbije.ActionSEE-visibility-2


Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Comments are closed.

Skip to content