Radmila Maksimović

Radmila-Maksimovic
Radmila Maksimović

Ime i prezime: Radmila Maksimović
Zanimanje: Doktorka biohemije
Obrazovanje: Hemijski fakultet u Beogradu, Farmaceutski fakultet u Beogradu
Javna funkcija: Članica Gradskog veća Kruševca zadužena za ekologiju
Stranka: Srpska napredna stranka
Mesto rođenja: Ada, Osijek
Godina rođenja: 1954.

Biografija:

Radmila Maksimović je rođena 1954. u Adi kod Osijeka. Gimnaziju je završila u Apatinu, Prirodno ¬ matematički fakultet, grupa hemija, odsek biohemija, u Beogradu.

Na Hemijskom fakultetu u Beogradu je i magistrirala, iz oblasti biohemijske toksikologije. Specijalizaciju iz medicinske biohemije završila je na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu, i na istom doktorirala na temu iz oblasti toksikološke biohemije. Od početka karijere radi kao biohemičar u laboratorijskoj službi Zdravstvenog centra u Kruševcu.

Od 2009. godine je docent na privatnom Univerzitetu „Apeiron” u Banja Luci, od 2012. godine docent na Farmaceutsko – zdravstvenom fakultetu u Travniku, a od 2015. godine je vanredni profesor za biohemijsku grupu predmeta na Farmaceutsko – zdravstvenom fakultetu u Travniku.

Spoljni je saradnik Medicinskog fakulteta univerziteta u Prištini, Medicinskog fakulteta u Nišu (mentor specijalizantima kliničke biohemije), kao i profesor na visokoj Hemijsko – tehnološkoj školi u Kruševcu

Izdala je veliki broj publikacija iz oblasti biohemije, laboratorijske dijagnostike, kliničke biohemije i hemije u zdravstvu.

Aktivno je igrala fudbal, bila je među osnivačima Ženskog fudbalskog kluba „Napredak” i Bridž kluba „Maks As“. Pisac je tri romana i jednog sonetnog venca.

U prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije navela je da ima mesečne prihode od 68.000 dinara. Posao u Gradskom veću obavlja volonterski, bez nadoknade.

ActionSEE-visibility-2


Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Comments are closed.

Skip to content