“BELOVODSKA ROZETA”: Priznanje LJiljani Habjanović Đurović

0

Na centralnoj večeri  tradicionalne kulturne priredbe „Belovodska rozeta“ koja je 44. po redu održana u Beloj Vodi, ugledna nagrada „Belovodska rozeta“ uručena je književnici Ljiljani Habjanović Đurović.

Nagrada je uručena za „izuzetan dopronos srpskoj kulturi i umetnosti, jer je svojim književnim delima ovekovečila i obogatila srpsku duhovnost i pravoslavlje“. Dobitnici je priznanje uručila Jasmina Palurović, gradonačelnica grada Kruševca.

Zahvalivši se na nagradi, Ljiljana Habjanović Đurović je rekla da je „Belovodska rozeta“ veoma ugledno priznanje i da je lepo naći se na jednom ovakvom mestu koje je Bog obilato blagoslovio i darovao bogatim majdanima peščara, a ljude talentom i voljom da sačuvaju umetnost klesanja od srednjeg veka do danas.

O Ljiljani Habjanović Đurović besedila je Mila Milosavljević, književnik i novinar, koja je između ostalog istakla da je Ljiljana Habjanović Đurović „stvorila celovito književno delo kojim svedoči o istoriji hrišćanstva i smelo istražuje najznačajnije i najkompleksnije teološke teme o kojima se usuđuju da pišu samo vrhunski bogoslovi. Ljiljana Habjanović Đurović, kao što je napisao Mitropolit Amfilohije, hodi putem Domentijana, Svetog Nikolaja Žičkog i Svetog Justina Ćelijskog…“

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content