Božilović najbolji sportista Kruševca u 2015. godini

0

Darko Božilović, prvak Srbije u automobilizmu, najbolji je sportista Kruševca u 2015. godini u izboru Sportskog saveza Grada Kruševca.

Božilović je član Automobilskog kluba „Božilović racing team“, šestostruki prvak Srbije na brdskim stazama, petostruki prvaku Srbije na kružnim stazama, apsolutni šampion Auto-karting saveza Srbije za 2014. i 2015. godinu.

Nagrada za najbolju seniorsku ekipu pripala je Fudbalskom klubu „Napredak“, osvajaču prvog mesta Prve lige Srbije u fudbulu u polusezoni 2015/2016.

Najuspešnija seniorka u 2015. godini je Milena Kitanović, članica  Dečjeg gimnastičkog kluba „Napredak“, osvajačica petog mesta u višeboju na državnom prvenstvu Srbije u gimnastici u kategoriji seniorki i četvrtog mesta u disciplini razboj u 2015. godini.

Darko Božilović, najbolji sportista Kruševca u 2015. godini, i Bojan Obradović, predsednik Sportskog saveza Grada Kruševca
Darko Božilović, najbolji sportista Kruševca u 2015. godini, i Bojan Obradović, predsednik Sportskog saveza Grada Kruševca

Nagrada za najboljeg juniora pripala je Davidu Rakiću, članu Karate kluba „Napredak“, juniorskom prvaku Srbije u katama, osvajaču prvog mesta na kupu uže Srbije, juniorskom reprezentativacu Srbije i osvajaču devetog mesta na Svetskom prvenstvu u katama u karateu, u Indoneziji 2015. godine.

Nagrada najuspešnijoj juniorki u 2015. godini pripala je Mariji Sudimac iz Badminton kluba “Zmajevi“,  kadetskoj i juniorskoj prvakinji države u singlu i seniorskoj vicešampionki.

Najuspešniji pionir je Sergej Lukić, član Badminton kluba“Zmajevi“, a pionirka Nevena Simić iz Karate kluba „Kruševac“.

Najbolji kadet je David Josijević iz Badminton kluba „Zmajevi“, kadetkinja Aleksandra Stanković iz Dečijeg gimnastičkog kluba“Napredak“.

Nagradu za posebno ostvarene rezultate dobio je Aleksa Ćirić, član Sportskog kluba “Palestra” koji je nastupao na svetskim Letnjim igrama Specijalne Olimpijade održanim u Los Anđelesu (USA) osvojivši zlatnu medalju u disciplini 200 metara prsno i bronzanu medalju u disciplini 100 metara prsno.

Nagradu za posebno ostvarene rezultate dobila je Andrijana Radojković, članica Sportskog kluba “Palestra” koja je nastupala na svetskim Letnjim igrama Specijalne Olimpijade, održanim u Los Anđelesu (USA), i osvojila  zlatnu medalju u disciplini 25 metara kraul.

Nagrada najuspešnijim sportistima sa invaliditetom pripala je Snežani Radović, članici Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševac, osvajaču prvog mesta na državnom prvenstvu za slepe i slabovide u kategoriji B-2 u kuglanju 2015 godine, i Nevenki Veličković, članici Sportskog društva gluvih i nagluvih „Čarapani“, osvajaču prvog mesta državnog prvenstva u singlu u stonom tenisu za gluve i nagluve.

Nagrada namenjena sportskom radniku godine pripala je Gradimiru Đorđeviću, istaknutom šahisti i sportskom radniku i aktuelnom predsedniku Šah kluba „Kruševac“.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Draganu Antiću treneru Badminton kluba „Zmajevi”.

Nagrada za životno delo pripala je Obradu Petronijević – Funji,  penzionisanom profesoru fizičkog vaspitanja, treneru rukometa i istaknutom radniku SOFKE i Sportskog saveza.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content