“ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА”: Еколошка акција на Слободишту

0

У оквиру акције чишћења “Чисто из љубави” еколошки активисти ће у уторак организовати еколошку акцију у спомен-парку Слободиште.

Желимо да заједничким снагама подигнемо свест о важности заштите животне средине. Ове године смо партнер компанији Лидл Србија у акцији чишћења под називом „Чисто из љубави“ и долазимо у Крушевац, у уторак, 9. маја 2023. године, где ћемо организовати еколошку акцију. Место окупљања за еколошку акцију је у парку природе „Слободиште“ у 10 часова. Пријављивање волонтера је могуће преко линка који се налази на сајту удружења цепомдоосмеха.орг.рс и на друштвеним мрежама“, истиче Вања Петковић, председница удружења “Чепом до осмеха” и наставља.

У оквиру активности најављених у „Новосадској декларацији разумевања и потребе заједничког деловања за одржив, паметан и инклузиван раст Србије“, настављамо да радимо на умрежавању и јачању капацитета организација цивилног друштва на нивоу целе Републике Србије. Крушевац је један од десет градова у којима организујемо еколошко едукативне радионице, обуке, и решавање еколошких проблема са којима се грађани на локалу сусрећу. Посетили смо Ћуприју, Лесковац, Прокупље, а после Крушевца, наш екокараван иде у Крагујевац, Горњи Милановац, Нову Пазову, Сомбор, Сенту и Зрењанин. На јесен посећујемо градове на рекама, поред речних токова, како бисмо скренули пажњу и на тај важан људски ресурс-воду.”

Хуманитарно еколошка организација „Чепом до осмеха“ се бави сакупљањем пластичних чепова и од обезбеђених средстава купује помагала за децу са сметњама у развоју на нивоу целе Србије. До сада су успели да обезбеде 72 помагала за децу и да сакупе око 850 тона пластичних чепова.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content