Dva tehnička pregleda godišnje za vozila starija od 15 godina

0

Vlasnici vozila starijih od 15 godina uskoro će morati dva puta godišnje da posete liniju tehničkog pregleda.

Sve vlasnike vozila nateraćemo da jednom godišnje svoje vozilo dovedu u ispravno stanje, a vlasnici vozila koja su starija od 15 godina to će morati da čine dva puta godišnje – kazao je Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije, pišu “Večernje novosti“.

Arsov je naveo da je prosečna starost vozila u Srbiji 16 godina, i tehnička ispravnost je jedna od najbitnijih karika u ukupnoj bezbednosti saobraćaja na našim putevima.
 
On je rekao da postupak tehničkog pregleda u Srbiji do sada nije bio na visokom nivou, ali, kako kaže, sa izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja otvoriće se uslovi da se primeni novi sistem tehničkih pregleda.
 
Trenutne cene tehničkih pregleda u Srbiji za vozila B kategorije se kreću od 800 do 2.400 dinara, mada je neretko ova “usluga” besplatna ako se vozilo osigura u jednoj od osiguravajućih kuća sa kojima linije za proveru tehničke ispravnosti imaju ugovor.
 
Neispravnost vozila u saobraćajnim nesrećama, prema statistici, učestvuje sa 2,5 odsto, ali to nije pravi pokazatelj tehničke ispravnosti vozila u Srbiji – rekao je Nebojša Arsov.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content