Dva tehnička pregleda godišnje za vozila starija od 15 godina

Vlasnici vozila starijih od 15 godina uskoro će morati dva puta godišnje da posete liniju tehničkog pregleda.

Sve vlasnike vozila nateraćemo da jednom godišnje svoje vozilo dovedu u ispravno stanje, a vlasnici vozila koja su starija od 15 godina to će morati da čine dva puta godišnje – kazao je Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije, pišu “Večernje novosti“.

Arsov je naveo da je prosečna starost vozila u Srbiji 16 godina, i tehnička ispravnost je jedna od najbitnijih karika u ukupnoj bezbednosti saobraćaja na našim putevima.
 
On je rekao da postupak tehničkog pregleda u Srbiji do sada nije bio na visokom nivou, ali, kako kaže, sa izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja otvoriće se uslovi da se primeni novi sistem tehničkih pregleda.
 
Trenutne cene tehničkih pregleda u Srbiji za vozila B kategorije se kreću od 800 do 2.400 dinara, mada je neretko ova “usluga” besplatna ako se vozilo osigura u jednoj od osiguravajućih kuća sa kojima linije za proveru tehničke ispravnosti imaju ugovor.
 
Neispravnost vozila u saobraćajnim nesrećama, prema statistici, učestvuje sa 2,5 odsto, ali to nije pravi pokazatelj tehničke ispravnosti vozila u Srbiji – rekao je Nebojša Arsov.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

13 + 9 =

Skip to content