Edukativne radionice posvećene razvoju preduzetništva

0

Privredna komora Srbije, Ministarstvo privrede i Ministarstvo finansija – Uprava carina najavili su seriju edukativnih radionica. Predavanja idu pod nazivom “Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti” namenjenih sektoru malih i srednjih privrednih društava. Prema najavi, prva radionica biće održana 13. oktobra 2015. godine u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac, sa početkom u 11 sati.

predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež tvrdi: “Privredna komora će tokom radionica nastaviti da prezentuje novi paket usluga PKS koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, kao i pomoć u apliciranju za fondove i programe EU”, i dodaje da će “učesnicima radionica biti predstavljeni i web potral Poslovanje.rs, kao i Biznis Info Servis koji korisnicima u roku od 48 sati obezbeđuje informacije neophodne za dnevno poslovanje.”

Stručnjaci iz Uprave carina Ministarstva finanasija će držati predavanja na pomenutim edukativnim radionicama, a za privrednike su pripremili brošuru “Srpska carina u susret privredi” koja će tokom radionica biti deljena učesnicima. Predviđeno je da se brošura distribuira preko regionalnih privrednih komora, tako da će svi zainteresovani privrednici, a pre svega mala i srednja preduzeća kojima je najpotrebnija, moći tu da je dobiju. Reč je o kratkom prikazu carinskih procedura čije poznavanje je neophodno da bi se unapredilo poslovanje, dok je poseban naglasak stavljen na pojednostavljene carinske prostupke.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content