Edukativne radionice posvećene razvoju preduzetništva

Privredna komora Srbije, Ministarstvo privrede i Ministarstvo finansija – Uprava carina najavili su seriju edukativnih radionica. Predavanja idu pod nazivom “Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti” namenjenih sektoru malih i srednjih privrednih društava. Prema najavi, prva radionica biće održana 13. oktobra 2015. godine u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac, sa početkom u 11 sati.

predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež tvrdi: “Privredna komora će tokom radionica nastaviti da prezentuje novi paket usluga PKS koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, kao i pomoć u apliciranju za fondove i programe EU”, i dodaje da će “učesnicima radionica biti predstavljeni i web potral Poslovanje.rs, kao i Biznis Info Servis koji korisnicima u roku od 48 sati obezbeđuje informacije neophodne za dnevno poslovanje.”

Stručnjaci iz Uprave carina Ministarstva finanasija će držati predavanja na pomenutim edukativnim radionicama, a za privrednike su pripremili brošuru “Srpska carina u susret privredi” koja će tokom radionica biti deljena učesnicima. Predviđeno je da se brošura distribuira preko regionalnih privrednih komora, tako da će svi zainteresovani privrednici, a pre svega mala i srednja preduzeća kojima je najpotrebnija, moći tu da je dobiju. Reč je o kratkom prikazu carinskih procedura čije poznavanje je neophodno da bi se unapredilo poslovanje, dok je poseban naglasak stavljen na pojednostavljene carinske prostupke.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content