EKOLOŠKI INFORMACIONI SISTEM: Prijave ekoloških problema putem mobilne i veb aplikacije

0

U organizaciji Ministarstva zaštite životne sredine održan sastanak sa predstavnicima preko 30 lokalnih samouprava, a sa ciljem upoznavanja rada jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema, putem kojeg će građani moći da prijave ekološke probleme.

Prema rečima ministarke Irene Vujović, ovaj sistem već 15-tak dana radi i prvi rezultati rada su opravdavajući. Ona je istakla da je putem Ekološkog sistema do sada stiglo skoro 1.800 prijava građana, od čega je deo zahteva rešen, a deo je u proceduri.

“Primetili smo da je mnogo prijava koje se ponavljaju, odnosno da više građana ukazuje na isti problem i te probleme moramo hitno da rešavamo. Za nas je u ovom poslu ključna dobra saradnja sa lokalnim samoupravama i zato vas još jednom pozivam da budemo ažurni i da radimo zajedno kako bismo građanima što pre mogli da damo povratnu informaciju povodom njihovog zahteva. Radom Ekološkog informacionog sistema dobićemo bolji uvid u to koji su ekološki problemi u lokalnim sredinama, što nam olakšava da na republičkom i lokalnom nivou planiramo sredstva u budžetu za tu namenu”, rekla je Vujović.

Građani će moći da šalju prijave putem mobilne i veb aplikacije „gReact” (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i APP Store, a omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na 066-5555-001, kao i telefonski pozivi Kontakt centru na broj 0800-003-003, radnim danima od 7:30 do 15:30 časova.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

ten + ten =

Skip to content