FORMIRANA SKUPŠTINA SRBIJE: Šestoro poslanika iz Rasinskog okruga

U Beogradu je juče održana konstitutivna sednica narodne skupštine Republike Srbije a među 250 poslanika je i  šestoro poslanika iz Rasinskog okruga.

Kruševac će predstavljati četvoro poslanika. Pored doktorke Dragane Barišić, kojoj je ovo treći mandat u Skupštini Srbije, po prvi put su se u poslaničkim klupama našli gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, Nevena Đurić i Zoran Tomić.

Svo četvoro poslanika iz Kruševca je izabrano na listi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Brus će u Narodnoj skupštini reprezentovati diplomirani ekonomista Marija Todorović, rođena 1992. godine  i izabrana na listi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

I Ćićevac će imati poslanika, tačnije poslanicu, u novom sazivu. To je Ana Pešić, diplomirana filološkinja za engleski jezik i književnost. I njoj je ovo prvi ulazak u Skupštinu Srbije.

Trstenik, Varvarin i Aleksandrovac , za sada, nemaju predstavnike u Skupštini Srbije ali nije isključeno da ih dobiju nakon formiranja Vlade i raspodele funkcija.

Nijedan od kandidata iz Rasinskog okruga sa liste SPS – Jedinstvena Srbija nije ušao u novi saziv parlamenta dok lista SPAS – Aleksandar Šapić nije imala nijednog kandidata iz ovog dela Srbije.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

eight + fourteen =

Skip to content