Fudbalska utakmica monarhista Srbije i Rumunije

Povodom obeležavanja 95 godina od prve utakmice fudbalskih reprezentacija Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevine Rumunije u Temišvaru je odigran fudbalski meč monarhista iz Srbije i Rumunije.

Prva fudbalska utakmica između reprezentacija Kraljevine SHS i Kraljevine Rumunije upriličena je 8.juna 1922.godine u Beogradu povodom venčanja kralja Aleksandra i rumunske princeze Marije. Rumuni su tada pobedili sa 2:1.

Detalj sa utakmice odigrane u Temišvaru FOTO: Privatna arhiva
Detalj sa utakmice odigrane u Temišvaru FOTO: Privatna arhiva

Okosnicu ekipe srpskih monarhista ove godine činili su igrači iz kruševačkog kraja a trener je bio Zoran Radojević iz Male Vrbnice, inače predsednik Fudbalskog kluba “Žabare”.

Skoro polovina naše ekipe su igrači iz Kruševca, iz nižih fudbalskih liga. Nadam se da ćemo 100 godina od prve fudbalske utakmice naše i rumunske reprezentacije obeležiti susretom najboljih selekcija Srbije i Rumunije. – kazao je Miloš Stojadinović, potpredsednik udruženja “Kraljevina Srbija” u Kruševcu.

Saradnja između Udruženja “Kraljevina Srbija” i Monarhističkog udruženja iz Rumunije traje već dve godine a fudbalska utakmica je završena rezultatom 5:3 u korist domaćina.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content