HELP pomaže razvoj malog biznisa

0

Prema informacijama sa njihovog zvaničnog sajta organizacija Help, u Kruševcu i Trsteniku će biti održane sesije informativne kampanje vezane za pomoć u zapošljavanju ugroženim grupama stanovništva. Iz HELP-a pozivaju sva zainteresovana nezaposlena lica da prisustvuju prezentacijama projekta i konkurišu za donacije u opremi za pokretanje malog biznisa.

U Kruševcu će biti održane tri prezentacije:
– u utorak 19. januara 2016. u 12 časova, Gradska uprava Kruševac (sala 34), ul. Gazimestanska 1
– u sredu, 20. januara 2016. u 14 časova, Gradska uprava Kruševac (sala 34), ul. Gazimestanska 1
– u petak, 22. januara 2016. u 14 časova, Dom kulture u naselju Marko Orlović

U Trsteniku je predviđen termin:
– u četvrtak, 21. januara 2016. u 14 časova, Narodni univerzitet (sala “Većnica”)

Sve prezentacije projekta su otvorene za javnost. Svi zainteresovani za pokretanje malih biznisa dobiće detaljne informacije o samom projektu, načinu konkurisanja, procesu selekcije i obaveza nakon odobravanja granta. Tokom i posle prezentacija, lica zainteresovana za konkurisanje moći će da preuzmu prijavne formulare.

U ovom ciklusu je planirana dodela 20 grantova u opremi za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti u pojedinačnim vrednostima od 1.500, 2.400 i 3.600 evra. Pored grantova u opremi, podrška smanjenju siromaštva podrazumeva i organizaciju poslovnih i stručnih obuka prema potrebama korisnika grantova, studijske posete i usluge poslovnog mentoringa.

Projekat “Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji” sprovodi nemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe, a finansira Švedska agencija za međunarodnu saradnju Sida. Ukupna vrednost projekta je 1,8 miliona evra, i realizuje se od maja 2014. do avgusta 2017. godine, u Leskovcu, Kraljevu, Kruševcu, Obrenovcu, Požarevcu, Trsteniku, Vladičinom Hanu, Vlasotincu i Vranju.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content