Izložba insekata, atletsko takmičenje, dečji bazar…

Povodom svetskog Dana staništa danas će u OŠ “Branko Radičević”, sa početkom u 12.30 sati, učenici i gosti škole imtai jedinstvenu priliku da pogledaju izložbu “Kamuflaža (Mimikrija)” na kojoj će biti prikazani živi insekti Grančice i insekti Listovi.

Ovi insekti se mogu videti samo na nekoliko lokacija u svetu a izložbu u OŠ “Branko Radičević” organizuje profesor biologije Ivana Simonović. Na izložbi će biti prikazano šest terarijuma i više insektarijuma.

Grad Kruševac i Sportsko društvo “Palestra”će sutra biti domaćini 10. državnog prvenstva Specijalne Olimpijade Srbije u atletici. Očekuje se učešće oko 100 takmičara iz 12 gradova. Takmičenje će biti održano na atletskom stadionu a počeće u 10.20 sati.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti u Kruševcu, Turistička organizacija Grada Kruševca organizuje u nedelju, 18. septembra, “Dečji bazar”, u ulici Bate Paskaljevića („ umetničko sokače“ ). Bazar počinje u 17 časova i trajeće oko dva sata.

Cilj manifestacije je promocija pešačke zone u centru grada u kojoj deca mogu slobodno da se igraju, uče i okupljaju se.

Na “Dečjem bazaru” razmenjivaće se igračke, slikovnice, sličice, razne dečije stvarčice, a biće i kreativna likovna radionica. Mogu da učestvuju sva deca koja dođu u pratnji roditelja.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content