JAVNA TRIBINA O BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU: Slabo interesovanje građana

0

U Gradskoj upravi održana je javna tribina o nacrtu Odluke o budžetu grada Kruševca. 

Tribini je prethodila javna rasprava, počev od 2.decembra. U tom periodu, građani su mogli da iznesu primedbe, predloge i sugestije.  

Prema rečima Aleksandra Jovanovića, zamenika gradonačelnice, budžet Grada Kruševca za 2023. godinu, prema Nacrtu Odluke iznosi 5,9 milijardi dinara i 12% je veći u odnosu na ovogodišnji. Od ukupnog iznosa za investicije je predviđeno 2,2 milijarde dinara.

Svi programi imaju povećanja, jedno o većih je ono koje se odnosi na komunalne delatnosti, potom ono za organizaciju saobraćaja, poljoprivredu i ruralni razvoj, zaštitu životne sredine, gde će iznos biti duplo veći u odnosu na 2020. godinu“, objasnio je Aleksandar Jovanović.

Istaknuto je da budžet zadržava koncept razvojnog. Biće raspoređen u 17 programa. Plan investicija je urađen u saradnji sa mesnim zajednicama i njihovim zahtevima i prioritetima.

Grad Kruševac priprema Građanski vodič kroz Odluku o budžetu grada, gde se građanima pojašnjava način kako nastaje budžet i na koji način će se trošiti. Po usvajanju na sednici Skupštine grada biće dostupan na sajtu grada Kruševca. https://krusevac.ls.gov.rs/budzet

Sednica je održana u skupštinskoj sali a bilo je prisutno oko pedesetak zainteresovanih osoba, uglavom radnika Gradske uprave, mesnih zajednica, predstavnika javnih preduzeća i institucija. Nije bilo pitanja ni primedbi na izneti predlog budžeta. Na tribini se nisu pojavili ni predstavnici opozicije, koji su nedavno kritikovali način na koji je sprovedena javna rasprava o budžetu.

FOTO: krusevac.gov.ls.rs

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

19 − fourteen =

Skip to content