JOŠ JEDNO ODLIČJE: Marija Sudimac najbolja na Balkanu

Kruševljanka Marija Sudimac je najbolja juniorka Balkana u badmintonu.

Srpska reprezentativka osvojila je titulu u ženskom singlu na Balkanskom prvenstvu za igrače do 19 godina koje je od 2. do 4. jula održano u Olimpijskom badminton centru u Ankari i na taj način svojoj, već prebogatoj riznici međunarodnih trofeja, dodala još jedan.

U finalu Sudimčeva je ubedljivo savladala domaću takmičarku Bahar Javru (2:0), koja je prethodno u polufinalu pobedila Saru Lončar (2:1) i tako sprečila srpsko finale u Turskoj. Tako je Lončarevoj pripala bronza u ovoj konkurenciji. Pored zlata u ženskom singlu Sudimčeva je prigrabila i bronzu u ženskom dublu gde joj je partnerka bila Anđela Vitman.

Iskrena da budem u Ankaru sam stigla sa vrlo malo samopouzdanja, samim tim i bez prevelikih očekivanja. Uprkos tome rezultati su na kraju ispali fantastični. Iako smo bili oslabljeni, budući da je šampionat u Turskoj zbog povrede propustio Sergej Lukić, u ekipnom delu izlili smo vicešampionsku titulu. Taj rezultat je za svaku pohvalu posebno iz razloga što smo svi pružili svoj maksimum i do kraja se borili svim srcem. Zbog nešto slabijeg nastupa u singlu u ekipnom delu bila mi je poljuljana vera da u pojedinačnom takmičenju mogu do zlata. Od početka je bilo izuzetno teško ali sam, uz velike teškoće, uspela da na kraju ispunim svoj već odavno postavljen cilj. Takođe, bronza u dublu sa Anđelom Vitman me je iznenadila. Iako jedna od najmlađih u Ankari pruzila je jako kvalitetnu igru i ovom prilikom joj od srca čestitam na tome. U svakom slučaju turnir u Ankari je na kraju ispao jako kvalitetan. Ovom prilikom bih se zahvalila čitavom timu i treneru Nikoli Mijačiću na ogromnoj podršci tokom čitavog takmičenja”, istakla je Sudimčeva.

Takmičenju na Balkanijadi u pojedinačnim konkurencijama prethodili su ekipni dueli. Naš tim u sastavu Tomić, Jovičić, Petrović, Sudimčeva, Lončareva i Vitmanova stigao je do zvanja vicešampiona izgubivši u finalu od Turske (3:0). Do okršaja za zlato naša reprezentacija je stigla pobedom u polufinalu nad Gruzijom (3:0). Pre toga zauzela je prvo mesto u B grupi.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content