Kasne radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Zbog kašnjenja radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Grad Kruševac bi mogao da plaća penale investitoru.

Izvođač radova za izgradnju postrojenja je međunarodni konzorcijum, u kojem su kompanije Aktor, Lad i Waterlau, a vrednost radova je skoro 14 miliona evra.

Po ugovorenim obavezama na realizaciji projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kasni se četiri meseca. Odgovoran je izvođač radova koji, u okviru konzorcijuma, ima probleme što je izazvalo kašnjenje. Mi smo im ponudili pomoć a od KfW banke smo upozoreni da bi mogli da dođemo u poziciju da plaćamo penale zbog kašnjenja. Verujem da do toga neće doći jer je krajnji rok za završetak projekta kraj 2018. godine. – ističe Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca.

Kompletan projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa kolektorskom mrežom vredan je 24 miliona evra od čega je 95 odsto sredstava obezbedila KFW banka a ostatak JKP “Vodovod”.

Buduće postrojenje će se prostiratii na oko šest hektara, a trebalo bi da zadovolji potrebe oko 90.000 stanovnika Kruševca.

Po rečima Vladimira Milosavljevića, direktora JKP “Vodovod” prva faza izgradnje kolektorske mreže se odvija bez kašnjenja.

Sredinom oktobra počeće izgradnja druge faze izgradnje kolektorske mreže, sa 11 novih kolektora, čija je vrednost 6,6 miliona evra, koja bi trebalo da bude završena za 15 meseci.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content