Koji su EU programi dostupni u Srbiji?

0

Da li želite da znate više o tome koje sve mogućnosti nude programi Evropske unije institucijama, udruženjima, nevladinim organizacijama, lokalnim samoupravama, građanima Srbije?

Kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, Srbija učestvuje u velikom broju programa čiji je cilj da finansijski podrže inicijative i projekte koje su podneli domaći akteri. U okviru tih programa, svake godine (nekada i više puta godišnje) raspisuju se pozivi za učešće. U  nekim je Srbija među najuspešnijim zemljama Zapadnog Balkana korisnicama fondova. Takav je primer “Kreativne Evrope”, gde je Srbija dobila najviše sredstava u oblasti “Prevodi književnih dela”, kao i omladinske komponente programa Erazmus.

Kako bi se omogućilo lakše snalaženje kroz „šumu informacija“ i bolji pregled svih dostupnih programa, na stranici EU info centra možete pronaći „drvo EU programa“ koje vas povezuje sa veb stranicama svakog programa pojedinačno i koje će rasti sa novim mogućnostima.

Pregled svih programa Evropske unije, uključivši one u kojima Srbija sada ne učestvuje, dostupan je na sajtu Evropske komisije: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/overview-funding-programmes_en)

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content