KOMPROMIS: Ako više od 14 učenika položi prijemni filološko odeljenje ostaje u Gimnaziji!

0

Ministarstvo prosvete donelo je odluku da će filološko odeljenje u Gimnaziji ostati ukoliko više od 14 učenika položi prijemni ispit.

Danas smo dobili vest da će učenicima iz Kruševca, zainteresovanim za upis filološkog odeljenja biti omogućeno da polažu prijemni ispit u drugim gradovima,a da će to odeljenje biti formirano u kruševačkoj Gimnaziji umesto odeljenja društveno – jezičkog smera, ukolikko više od 14 učenika položi prijemni ispit.

U postojećim uslovima, ova odluka ministra prosvete g. Šarčevića, je jedina pravedna i mi kao Štrajkački odbor je pozdravljamo. I zahvaljujemo ministru što je čuo naš glas i što će deca Kruševca imati šansu da upišu ovo odeljenje. To je konačno bio i glavni cilj naše borbe.

Pored zahvalnosti ministru, zahvaljujemo i celokupnoj javnosti koja nas je u ovoj borbi podržavala, novinarima i medijskim kućama i posebno svim kolegama iz Kruševca, koji su na poziv predsednika GO USPRS Dobrivoja Marjanovića i Gradskog odbora Unije SPR Kruševca ustali i podržali nas. Zahvaljujemo i svim kolegama iz Kraljeva, Kragujevca, Gornjeg Milanovca, Niša, Čačka, Zrenjanina i drugih gradova koji su prepoznali našu pravednu borbu za interese kruševačkih osmaka kao nešto što ne sme proći bez njihove podrške i solidarnosti. Baš ta solidarnost je suština postojanja sindikata, i Unija SPRS je na našem primeru pokazala svoje najbolje lice i svoju snagu. Naročitu zahvalnost radnici Gimnazije u Kruševcu upućuju predsednici Unije Jasni Janković bez koje, po našem mišljenju, se naš glas u Ministarstvu prosvete ne bi dovoljno čuo, i naša borba ne bi imala pozitivan ishod. Bila je sa nama i na razgovorima u Beogradu i na protestu u Kruševcu. Bila je tu kad nam treba, kako rade pravi prijatelji.

Sada ostaje da držimo palčeve mladim kruševačkim filolozima da iskoriste ukazanu priliku. Nadamo se da će prijemni položiti dovoljan broj učenika za upis odeljenja. Kakav god bio ishod svi koji su učestvovali u ovoj borbi mogu biti zadovoljni činjenicom da nismo dozvolili da se ugroze prava dece i da smo se izborili da im se da šansa“, navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora Gimnazije.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content