Kruševljanke protestovale zbog hapšenja ginekologa

1

Oko 300 žena, uglavnom Kruševljanki, okupilo se po podne na protestu povodom hapšenja dr Vladislava Simića, ginekologa kruševačkog Doma zdravlja.

Isto toliko žena je dalo potpis podrške tom lekaru.

Do protesta je došlo pošto je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u subotu saopštilo da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji s Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili specijalistu Doma zdravlja u Kruševcu V. S. (63), zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

Policija je tada navela da je on osumnjičen da je za pregled i testove koje je obavezan da izvrši, od pacijentkinje zahtevao i primio 100 evra.

Kruševačka javnost je reagovala na društvenim mrežama čim je konstatovano da je reč o ginekologu Vladislavu Simiću, a preko društvenih mreža je inicirano i današnje okupljanje.

Dr Ružica Stevanović, specijalistkinja patolog, rekla je da je došla na protest jer joj “to nalaže savest kao građanke, kao lekara i kao sudskog vešataka i kao nekog ko doktora Vladu poznaje više od 30 godina”.

Nikada nisam čula ni od jednog pacijenta, ni od jednog kolege, čak ni insinuaciju da bi on nekome nešto uradio, a da bi imao korist od toga“, dodala je ona.

Nevericu u osnovanost hapšenja izrazila je i medicinska sestra Vesna Korać, koja je sa dr Simićem radila četiri godine: “Pogodilo me je sve ovo jer znam kakva je osoba, kakav čovek, kakav lekar. Ovo je ružan san i žao mi je što on i njegova porodica doživljavaju ovo“.

Jelena Petrović je pacijentkinja dr Simića skoro 20 godina i kaže da je nikada ni zbog čega nije vratio, da nikada nije pravio pauzu, da je dolazio subotom da obavlja testove, iako mu tada nije bilo radno vreme.

Većina okupljnih Kruševljanki, među kojima je bilo i trudnica i majki s bebama, prošlo je u povorci glavnom gradskom ulicom, do zgrade Skupštine Grada uzvikujući: “Vratite nam doktora!.

Po informacijama na društvenim mrežama, dr Simić je drugi ginekolog u Srbiji sa ocenom rada 9,64. On ima 6.599 pacijentkinja, ima najviše stručne obuke u toj službi Doma zdravlja, ne radi u privatnoj ambulanti, pacijente za analize šalje isključivo u državne ustanove i nikada nije bio član nijedne političke partije.

Izvor: BETA

You might also like More from author

1 Comment

  1. Revoltirani građanin says

    Kako stvari u ovom gradu mogu da igledaju drugačije kada se gledaju iz pravog ugla. Licemerje je da ugledni doktor bude loš i držan u pritvoru zbog 12 000 din, a da na drugoj strani, na primer Nenad Stanojević, direktor Centra za stručno usavršavanje bude dobar. Pri tome, dobro poznato da je Stanojević pravosnažno osuđen zbog kršenja Zakona o radu zbog kažnjavanja zaposlenog, te da je troškove suda i penale nastale po osnovu sudskog spora u visini od oko 200 000 din. platio sa računa firme, odnosno platili su ga građani. Stanojević koji je na čelo firme došao sa 0 godina radnog iskustva iz oblasti obrazovanja je dobar, a još je poznat i po enormnim računima za mobilni telefon i sličnim šibicarskim glupostima koje su naravno platili građani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content