Lep gest našeg sugrađanina Miše Živkovića: Našao koverat sa 1.590 i vratio ga penzioneru!

Milovan Živković, radnik Kulturno-prosvetne zajednice, pronašao je juče na platou ispred Doma sindikata koverat sa 1.590 evra koje je, nakon kraće potrage, vratio vlasniku, penzioneru iz okoline Varvarina.

Vraćao sam se iz Kruševačkog pozorišta, gde sam bio službeno, i pored poslednje fontane u nizu, na platou ispred Doma sindikata, ugledao sam plavu kovertu. Gurnuo sam je nogom i iz nje je ispao novac. Zgrabio sam je i nastavio ka kancelariji gde sam kolegama dao kovertu da prebroje novac. – priseća se Miša Živković koji radi kao organizator programa u KPZ.

U koverti se nalazio nalog za isplatu novca iz banke sa podacima vlasnika i 1.590 evra. Nedostajalo je 110 evra u odnosu na cifru sa isplatnog naloga. Kasnije se ispostavilo da je vlasnik tih 110 evra prethodno zamenio u menjačnici.

Novac sam odneo u banku odakle su pozvali vlasnika. Ispostavilo se da je reč o deviznom penzioneru, starom 81 godinu. Kada je video da mu nema novca plakao je i udarao se u grudi. Imao sam utisak da bi teško preživeo da još sat ili dva nije znao šta mu je sa novcem. – priča Miša.

Srećni penzioner je Miši ponudio nagradu ali je on to bez oklevanja odbio.

Ko zna gde je i šta sve radio u Austriji da bi stekao penziju? Da nisam našao vlasnika novac bih sigurno dao u humanitarne svrhe. Nije bilo šanse da ga zadržim. – jasan je Milovan Živković.

Miša ističe da ovo nije prvi slučaj da je neko od radnika Kulturno-prosvetne zajednice našao novac i vratio ga vlasniku. Isto je uradio muzički urednik Radivoje Simić kada je pre nekoliko godina našao novčanik sa par stotina evra.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content