NARODNA STRANKA PITA NADLEŽNE: “Zašto se krije broj zaraženih u Gerontološkom centru?”

Gradski odbor Narodne stranke u Kruševcu oglasio se saopštenjem u kojem od nadležnih traži odgovore u vezi broja zaraženih u kruševačkom Gerontološkom centru.

Zašto se krije broj zaraženih korona virusom u Gerontološkom domu u Kruševcu, iako smo svi videli kolone sanitetskih vozila koja iz doma odvoze zaražene na Banjicu, ne samo u petak, već i za vreme Uskršnjih praznika?

Porodice i staratelji korisnika doma nisu imali nikakve informacije, sem informacija da su zaraženi korisnici prebačeni na Banjicu. Dostavljen im je broj telefona za informacije i na taj broj se danima niko ne javlja.

-Zbog čega su porodice i staratelji korisnika Doma uskraćeni za informacije o njihovim najbližim, podsetiću da su to nečiji roditelji, babe, dede, tetke, braća i sestre?

-Zbog čega su uskraćene informacije i da li je istina da je preko 20 korisnika Gerontološkog doma u Kruševcu zaraženo korona virusom?

-Da li je napravljen propust u upravljanju ovom ustanovom?

-Zbog čega imamo informacije o zaraženim u Gerontološkom domu u Nišu, a nemamo u Kruševcu?

Virus nikako nije smeo da uđe u ustanove zatvorenog tipa. Ali verovatno ovaj virus nije uništio nepotizam i stranačko zapošljavanje. Tako nakon hapšenja direktora Gerontološkog doma u Nišu, izostalo je utvrđivanje odgovornosti direktora Gerontološkog doma u Kruševcu, jer kako kum nije dugme, nije ni kuma. Nije samo izostalo utvrđivanje odgovornosti, već su izostale informacije o broju zaraženih i njihovom stanju.

Gradski odbor Narodne stranke u Kruševcu apeluje na vlast da omogući dostupnost informacija o zdravlju korisnika doma kako njihovim porodicama tako i javnosti”, navodi se u saopštenju.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content