NASTAVLJA SE TAKMIČENJE U SUPER LIGI: Novo iskušenje na krovu tržnog centra

Utakmicom 22.kola Voždovac-Napredak u petak počinje prolećni deo sezone Superlige.

Voždovac nama ne leži. Dve teške utakmice smo igrali u Beogradu protiv njih od kako sam ja u Kruševcu, bile su teške i nezgodne. Najveći protivnik tamo je teren. Spremamo se najbolje što možemo u okolnostima u kojima se nalazimo. Voždovac je jako kvalitetan tim, sa igračima koji igraju dugo zajedno, možda sada imaju najbolji tim od kako su u Superligi, neće biti lako.

Ostali smo bez šest igrača, došli su šestorica novih, ali većina klubova ima iste probleme: sve je manje kvalitetnih igrača u Srbiji, i onda ih morate sami praviti i razvijati. 

Kvalitetni igrači idu u dva kluba u zemlji, koji drže monopol, jer žive na državnom budžetu, i oni mogu da se ponašaju kako hoće, a mi drugi kako možemo.

Napredak je učinio maksimalno što je mogao, i u narednih tri, četiri kola će uspeti da formira igru jer nam vremenski uslovi to nisu dozvolili u pripremnom programu. Sve snage moraju biti usmerene u to da izdržimo prvih nekoliko kola“, kaže Milorad Kosanović, trener Napretka.

Na poziv Fudbalskog kluba Voždovac, Napredak je uzeo učešće u akciji i obeležavanju Svetskog dana dece obolele od raka. Fudbalski klub Voždovac inicirao je akciju u kojoj će tokom direktnog prenosa prvenstvene utakmice sa Napretkom igrači oba tima izaći na teren u majicama sa logom NURDORa i SMS brojem 1150 putem kojeg je moguće donirati sredstva u kampanji „I ja se borim“ i pomoći u borbi za novu Roditeljsku kuću u Beogradu koja je neophodna za decu i porodice koja dolaze na lečenje u glavni grad iz unutrašnjosti.

Igrači Voždovca i Napretka nosiće na dresu zlatnu traku, koja je svetski simbol podrške deci oboleloj od raka.

FOTO: S. Simić

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content