Nova havarija na toplovodu!

Zbog nove havarije na toplovodnoj mreži korisnici iz jugoistočnog dela Kruševca će do vikenda biti bez grejanja.

Ovo je strašno! Već 11 dana smo bez grejanja. Radijatori nijednog trenutka nisu bili čak ni mlaki. Imamo mali uljani radijator kojim grejemo trpezariju gde svi sedimo dok su ostale sobe ledene. Ne možemo ni dete da istuširamo. Supruga mi se razbolela kao i mnoge komšije. Obećanje da će nam umanjiti račune ništa nam ne znači jer smo za ovo vreme više od 2.000 dinara potrošili na dogrevanje a do vikenda će biti još više“, besan je Dejan Nikolić iz jednog od šest solitera kod Osnovne škole “Nada Popović”.

Prošlog četvrtka dogodila se havarija u Vidovdanskoj ulici koja je oko 1.500 korisnika u naselju “Bronks”, oko OŠ “Nada Popović” i okolnim ulicama ostavila bez grejanja. Kvar je saniran u utorak kada je počelo punjenje sistema vodom ali je posle samo nekoliko sati toplovod procureo samo nekoliko metara dalje od mesta gde je prethodno saniran kvar.

Izvinjavam se građanima. Razumem njihov bes, ali moraju da shvate da je to najkritičnija tačka na kojoj cevi nisu menjane 30 godina, a mi ćemo njihove račune umanjiti kao i prošle godine. Niko neće biti oštećen”, kaže Dragan Azdejković, direktor “Gradske toplane”.

Radnici toplane tokom dana raščišćavali su teren kako bi uradili zamenu i zavarivanje dve cevi od po 12 metara dužine.

Za potrebe vrtića “Zvončica”, koji se nalazi u “Bronksu”, Predškolska ustanova “Nata Veljković” obezbedila je po dve grejalice za svaku vaspitnu grupu

Normalizacija grejanja očekuje se tokom vikenda.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content