ОБАВЕШТЕЊЕ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ: До 23. јуна појачана контрола саобраћаја

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 17. до 23. јуна 2024. године, спроводе међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

У склопу ове акције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у петак 21. јуна, широм Европе биће реализован такозвани Alcohol and Drugs Marathon када ће у контроли саобраћаја непрекидно бити ангажовани сви расположиви алкометри, као и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

Саобраћајна полиција Полицијске управе Крушевац је, у протеклих пет месеци ове године искључила из саобраћаја 462 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 83 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, а 124 возача затечено је да управља возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

С обзиром на то да предстоји већи број музичких фестивала на којима се очекује присуство више десетина хиљада посетилаца, Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол или психоактивне супстанце и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content