POTVRĐENO: KOVID bolnica u kasarni “Rasina”!

Jedna od dve montažne COVID bolnice koje će biti građene u Srbiji biće smeštena u kasarni “Rasina” u Kruševcu, najavila je danas Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Ova bolnica će biti manjeg kapaciteta nego bolnica u Beogradu. Imaće oko 500 ležajeva a biće smeštena u kasarni “Rasina”. Trenutno se radi analiza kako bi se odredilo u kojim objektima će bolnica biti smeštena i koje objekte treba renovirati. Kruševac je u potpunosti spreman da logistički podrži jedan ovako značajan projekat“, kazala je novinarima Palurovićeva.

Ona je dodala da će rok za završetak radova biti tri meseca ali još uvek nije poznato kada će početi radovi na izgradnji specijalne bolnice.

Odlukom Štaba za vanredne situacije u Kruševcu je od srede ujutro uveden niz mera kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

U Kruševcu nije uveden policijski čas ali ta mogućnost uvek postoji. Dosta pacijenata se javlja u kovid ambulantu. Nisu svi pozitivni, neki imaju i druge respiratorne probleme ali je Zavod za javno zdravlje predložio ove mere. Planirano je da ubuduće ulice peremo natrijum hipohloritom umesto vodom. Ukoliko se ukaže potreba vratićemo i oko 200 kanistera sa natrijum hipohloritom kako bi građani mogli da koriste ovo sredstvo“, dodala je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Prema najnovijim podacima na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu trenutno je smešteno 66 pacijenata od kojih 17 ima korona virus.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content