Prijem za prvog trsteničkog olimpijca

U Opštini Trstenik priređen je prijem za Milenka Sebića, državnog reprezentativca u streljaštvu i prvog olimpijca u istoriji Trstenika.

Milenko Sebić je na Prvenstvu Evrope, održanom u Mariboru, osvojio drugo mesto u disciplini trostav, oborio državni rekord i kvalifikovao se za Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Brazilu.

Trstenik je grad u kojem sam rođen i, uz svog oca, počeo da se bavim streljaštvom. Izuzetno mi je drago što mi je moj grad odao priznanje dodelom nagrade za sportistu 2014. godine. Očekuju me svetsko prvenstvo i četiri svetska kupa i nadam se da ću na svim takmičenjima učestvovati u finalu.– rekao je Sebić.

Zahvaljući Milenku Sebiću srpsko streljaštvo dobilo je još jednu vrhunsku sportistkinju, rusku šampionku  Alinu Andrejevnu Ivačev koja od prošlogodišnjeg venčanja sa Milenkom Sebićem nosi njegovo prezime, a od ove godine i status državljanke Srbije. Na takmičenjima za koje se priprema Alina će nastupati pod srpskom zastavom.

Prijem u Opštini Trstenik za prvog trsteničkog olimpijca Milenka Sebića
Prijem u Opštini Trstenik za prvog trsteničkog olimpijca Milenka Sebića

Predsednik Opštine Miroslav Aleksić izrazio je zadovoljstvo što Trstenik prvi put u istoriji ima sportistu koji će učestvovati na Olimpijskim igrama i obećao poseban doček Sebiću po povratku iz Brazila.

Trstenik ima vrhunske sportiste a Milenko Sebić je ponos Trstenika. On je i primer da gradovi i država moraju više ulagati u sportiste koji postižu izuzetne rezultate. Ja sam siguran da će nas Milenko i dalje činiti ponosnima i nadam se da ćemo ga po povratku iz Brazila dočekati na našem, trsteničkom, balkonu i još jednom mu odati priznanje za rezultate koje postiže. – istakao je Aleksić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content