PROBLEMI STANARA ZGRADE U VIDOVDANSKOJ 207: Zbog neispravnog kolektora podrum poplavljen fekalijama!

0

Više od mesec dana stanari stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici 207 imaju problem sa fekalijama koje su se, zbog neispravne kanalizacije, izlile u podrum.

Pored ulaza iz kojeg stanari u kofama izbacuju fekalije nalazi se ulaz u mesaru FOTO: CINK

Obraćali smo se JKP “Vodovod”, Komunalnoj inspekciji tri puta, Komunalnoj policiji, čak smo pisali i predsedniku Vučiću ali se rešenje našeg problema ne nazire ni posle skoro 45 dana. Rečeno nam je da je do izlivanja fekalija došlo zbog urušavanja centralnog kolektora, negde kod crkve Svetog Đorđa, i da su potrebni obimni radovi da bi se to saniralo. Problem se pojavio početkom februara i svakim danom je sve gore jer idu topliji dani“, objašnjavaju stanari zgrade u kojoj ima oko 70 stanova.

Smrad u zgradama je nesnosan a stanari tvrde da fekalije iz podruma izbacuju u kofama, kada se nivo vode malo povuče.

Ovo je užasno! Pošto fekalije izbacujemo ručno, u kofama, ta prljavština se kasnije razvlači po stepeništu. Najgore od svega je što se pored ulaza u podrum nalazi ulaz u mesaru. Svakog jutra ovde iz hladnjače istovare na beton 2,5 tone mesa koje posle Kruševljani kupuju! Sugerisali smo im da meso direktno unose u radnju ali nas nisu poslušali. Da stvar bude potpuno apsurdna neke od stanara koji su izbacivali kofe sa fekalijama kaznila je Komunalna policija a kada smo pokušali da im objasnimo kompletan problem rekli su da nisu nadležni za to“, dodaju stanari.

Podrum u Vidovdanskoj ulici 207 je potopljen od početka februara FOTO: CINK

Zgrada u Vidovdanskoj ulici 207 se nalazi samo pedesetak metara od upravne zgrade JKP “Vodovod” ali stanari kažu da niko od nadležnih nije izašao da se na licu mesta uveri u problem. Umesto toga dobili su pisani odgovor na svoju žalbu.

Svim zainteresovanim licima, koja su nam se obratila, pojasnili smo složenost lokacije havarije i potrebu povoljnijih vremenskih prilika za prevazilaženje problema. Potrebno je da zasigurno, u kontinuitetu 5 do 7 dana, dnevne temperature bude iznad +3C kako bi kombinovana specijalna vozila mogla da pruže podršku bez koje se ne mogu izvesti ovi radovi. Takođe je potrebno dužanje dana radi zadovoljavajućih dnevnih efekata radova i ukupno kraćeg broja dana  u asistiranju za blindiranje i prepumpavanje. Očekivani period za ove radove bio bi do sredine marta meseca“, navodi se o dopisu koji je dobila jedna od stanarki zgrade u Vidovdanskoj 207 od nadležnih u JKP “Vodovod”.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content