Protestni skup u Varvarinu

0

Pred nešto više od stotinu građana u centru Varvarina je održan protestni skup “Svi za kaldrmu!”.

Varvarinci insistiraju da se kamene kocke, koje su izvađene u centru ovog mesta, zbog rekonstrukcije regionalnog puta  drugog A reda, skladište na teritoriji njihove opštine kao i da se u užem centru mesta ponovo postavi kaldrma.

Protestni skup u centru Varvarina
Protestni skup u centru Varvarina

U prvoj polovini 2015. godine definisane su trase državnih puteva i ulica u Varvarinu koje pripadaju državnim putevima drugog A reda. Veće je usvojilo, na osnovu dogovora i elaborata, odluku da definisana pešačka zona u ul. Marina Marinovića i ul. Slobode ostane u nadležnosti Opštine Varvarin, da bi se očuvala autentičnost te pešačke zone i da o njenoj sudbini ne bi odlučivao niko drugi nego Opština Varvarin. – objašnjava Zoran Milenković, predsednik Opštine Varvarin.

“Putevi Srbije” su 7. marta odobrili da započnu radovi na rekonstrukciji ulica u Varvarinu i osnovno nezadovoljstvo je bilo zbog toga što se kocka uklanja i odvozi u Kruševac, iako je lokalna vlast tražila i da se deponuje u krugu JKP “Putevi” u Gornjem Katunu.

Ostajem pri tome da kocka ostane u Varvarinu, što ćemo predsednik SO Varvarin Bratislav Tašić, zamenik predsednika opštine Vojkan Pavić i ja, po ovlašćenju odbornika SO Varvarin, ugovorom regulisati sa direktorom JP “Putevi Srbije”, dodaje Zoran Milenković.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content