RADIKALI POVODOM DANA OSLOBOĐENJA KRUŠEVCA: Zaboravljeni istinski borci za oslobođenje!

0

Povodom obežavanja Dana oslobođenja Kruševca oglasili su se i kruševački radikali.

Kruševac danas obeležava 76 godina od oslobođenja grada, i tim povodom danas će se počast, kao i prethodnih godina, odati partizanima, čija uloga u oslobođenju ne postoji, dok istinske borce za oslobođenje grada danas niko neće ni pomenuti.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Kruševcu predložio je prošle godine da se istinskom borcu za oslobođenje grada, četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću, podigne spomenik, ali je taj predlog odbijen. Nakon toga, mi smo započeli akciju prikupljanja potpisa za podizanje spomenika vojvodi Keseroviću i ovim putem obaveštavamo javnost da je peticiju do sada potpisalo više od hiljadu Kruševljana, koje će kruševački Gradski odbor Srpske radikalne stranke uskoro sa predlogom podneti Gradskoj skupštini.

Povodom Dana oslobođenja grada, predsednik rasinskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke Dejan Marinković čestitao je sugrađanima današnji praznik i tom prilikom poslao poruku podrške našoj braći i sestrama koje su šiptarski teroristi proterali sa njihovih ognjišta na Kosovu i Metohiji i koji su svoj novi dom našli u Kruševcu:

Svesni smo da danas ponovo živite u strahu za svoje najbliže, koje i nakon ovoliko godina šiptarski teroristi ponovo napadaju i izražavamo veliku zabrinutost povodom aktuelnih dešavanja na svetom srpskom Kosovu. Želim da znate da je Srpska radikalna stranka uz svoj narod i da danas u ovom teškom trenutku moramo biti jedinstveni i istrajni. Dogodine u Prizrenu!“

Zahvaljujemo se svima koji su podržali naš predlog i potpisali peticiju, uz obećanje da ćemo nastaviti borbu da se srpski junaci i borci za slobodu nikada ne zaborave, a sugrađanima čestitamo Dan oslobođenja grada”, navodi se u saopštenju Informativne službe GO Srpske radikalne stranke.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

three × one =

Skip to content