SANIRAN KVAR NA MAGISTRALNOM CEVOVODU: Voda još uvek nije za piće

0

Iz JKP “Vodovod” obaveštavaju građane Ćićevca i Varvarina da je saniran kvar na magistralnom cevovodu prečnika 600 milimetara.

Pomenuti kvar na magistralnom cevovodu je nastao u subotu 16.maja tokom izvođenja radova na izgradnji objekata za fabriku “Henkel” Kruševac. Pri izvođenju radova na izgradnji novih objekata u krugu fabrike „Henkel“ izvođač radova je oštetio magistralni cevovod prečnika 600 milimetara, kojim se vodom snabdevaju opštine Ćićevac i Varvarin.
Ekipe održavanja vodovodne mreže JKP “Vodovod-Kruševac” su odmah reagovale angažujući sve raspoložive resurse, kako bi se kvar što pre otklonio i stabilizovao sistem vodosnabdevanja.

U periodu sanacije kvara JKP “Vodovod-Kruševac” je obezbedio cisterne sa pijaćom vodom za korisnike u opštini Ćićevac koji su ostali bez vode.

Dana 19.maja kvar je uspešno saniran i voda je puštena ka opštini Ćićevac. U toku je ispiranje sistema i rezervoara nakon čega će korisnici, u večernjim satima, dobiti tehničku vodu. Tehnička nije za piće i može se koristi za sanitarne potrebne i pranje.
Nakon što analize Zavoda za javno zdravlje Kruševac potvrde hemijsku i bakteriološku ispravnost vode u sistemu, biće izdato i zvanično saopštenje da je ispravna za piće i pripremu hrane.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content