Saobraćajci od danas uvode strožu kontrolu

0

Srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, započinje danas preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, a sve u cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju.

Akcija se odvija pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” i sve trajaće do subote 28. novembra. Osnovni cilj ove akcije je besplatna provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi se uočene nepravilnosti blagovremeno otklonile, i time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Očekuje se da se tako znatno poveća stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Iz MUP-a apeluju na sve vozače da provere ispravnost svojih vozila i spremni dočekaju odvijanje saobraćaja u otežanim zimskim uslovima. U nastavku, po završetku ove akcije, pripadnici saobraćajne policije intenzivno će vršiti kontrolu tehničke ispravnosti svih vozila. Zbog učinjenih prekršaja i nepoštovanja saobraćajnih propisa, prema vozačima će biti preduzimane zakonom propisane mere.

Inače, da podsetimo, od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju da imaju na vozilu montirane sve četiri zimske gume, ako na kolovozu ima snega, leda ili poledice.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content