Slavica iz Srnja u 59-toj godini rodila devojčicu!

Treća najstarija porodilja u istoriji Srbije, Slavica Stojiljković (59) iz sela Srnje kod Kruševca, rodila je porodilištu u Višegradskoj ulici u Beogradu devojčicu.

Porođaj je protekao u najboljem redu iako je bilo otežavajućih okolnosti, a nakon carskog reza kojim je na svet došla mala Nađa, dugačka 51 santimetar i teška dva i po kilograma mama Slavica se oporavlja na odeljenju poluintenzivne nege.

Slavica je vantelesnom oplodnjom pre 30 godina dva puta pokušavala da zatrudni, ali neuspešno.

Celog života sam želela da postanem majka. Pokušavala sam da zatrudnim do četrdesete godine, a onda sam odustala. Bilo mi je veoma žao, ali je u meni i dalje postojala velika želja, a onda me je prijateljica pitala zašto sam odustala. To pitanje je probudilo ponovo borbenost u meni i treći put sam otišla da okušam sreću. Moja najveća želja se ispunila, presrećna sam, ne mogu da verujem da je ovo moje dete – izjavila je novinarima Slavica.

Slavica je trudnoću poslednja dva meseca održavala u GAK-u u Višegradskoj, gde su o njoj brinuli  lekari sa akademikom profesorom dr Nebojšom Radunovićem na čelu.

Porođaj je bio veoma rizičan zato što se posteljica nalazila dosta nisko, te je bila komplikovana operacija, ali smo unapred bili pripremljeni, te je sve proteklo kako treba. Beba je dobila ocenu osam, majka je takođe dobro. – kazao je  prof. dr Radunović.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content