Tužilaštvo ispituje navode Brusjanki o seksualnom uznemiravanju

Kako prenose beogradski mediji Više javno tužilaštvo u Kruševcu ispituje navode tri Brusjanke koje su optužile predsednika opštine Milutina Jeličića – Jutku za seksualno uznemiravanje.

Sandra Milanović (40), diplomirani vaspitač, ispričala je za “Novosti”, da su neprijatnosti počele posle prvog sastanka sa predsednikom u njegovom kabinetu, u aprilu 2015. godine , kada je primao građane. Kazala mu je da bi volela da stažira u obdaništu za licencu.

Bio je vrlo fin, pitao me čija sam – govori Sandra Milanović, dodajući da je prvu lascivnu poruku dobila čim je izašla sa sastanka, te da su usledile još dve, gde je pisalo i da je uzbuđen. – Sve sam ispričala mužu, a u daljoj komunikaciji bilo je oko 200 poruka. One su vremenom bile sve ređe, jer je shvatao da nisam zainteresovana…

Sandra kaže da je neprijatnost doživela 2. novembra 2017, kada je na jednom sastanku u stranci počeo da je neprilično dira, posle čega je, kako navodi, uspela da pobegne.

Brusjanka Marija Lukić (30), takođe udata i majka dvoje dece, svedoči, za “Novosti”, da je sa Jeličićem već pri prvom susretu u junu 2015. imala problem. Tada je Jeličić, kako kaže, tražio da se učlani u NS, tadašnju njegovu stranku (u međuvremenu je prešao u SNS).

Ubrzo sam dobila SMS poruku: “Cmok”. Nisam odreagovala, jer mi je obećao posao“, iznosi Marija Lukić i dodaje “Danima mi je posle slao poruke, što sam pokazala i u bivšoj firmi i mojim sestrama“.

Marija kaže da je od oktorba 2015. skoro dve godine radila kao tehnički sekretar pri Skupštini opštine, kao i u Opštinskom odboru Nove Srbije. Poruke su se, dodaje, međutim, nastavile. Trudila se, objašnjava, da ne bude sama sa njim i da je to funkcionisalo, ali je svaki put kad bi ostali nasamo – stavljao ruke na njene grudi ili na butine.

Kaže da je sve vreme odbijala seksualni odnos, a da je upravo njime bila uslovljena da bi joj zaposlio i rođenu sestru.

Snežana Bojić (30) u bibioteci je počela da radi 1. juna 2017, po ugovoru o delu. Za tri meseca angažmana, kaže, doživela je dve neprijatnosti.

Prošlog jula, kada sam ostala sama s njim u sali, počeli su napadi. Rekao mi je “Dođi mala do mene”, počeo je da me napada, i uz stalno insistiranje da ne pričam tati, obgrlio me je i uspeo da mi zavuče ruku pod suknju. Sledeći put to se desilo skoro na istom mestu – kaže, za “Novosti”, Snežana Bojić (30), dodajući da ni “sama ne zna kako je uspela da izbegne zlo“, kao i da je 2. oktobra zatražila pomoć na Odeljenju psihijatrije i da je danas dobro.

MILUTIN Jeličić kaže, za “Novosti”, da je “iskreno šokiran napisima u medijima” i da je iznenađen, posebno, dodaje, “jer je maksimalno činio da zaposli osobe koje ga neosnovano optužuju“. Dodaje i da nema ništa protiv da ode na sud, kao i da za svoju nevinost ima dokaze i svedoke. Kaže i da je prijavio nestanak telefona i da je odjavio karticu.

Nikoga nisam ucenjivao, niti uslovljavao – izričit je u izjavi za “Novosti” Milutin Jeličić. – Marija Lukić je poslednjih godinu dana tražila bolje radno mesto, veću platu, ali ja sam joj rekao da ne mogu da je postavim za rukovodioca dok ne završi fakultet. Otvoreno sumnjam da su poruke fingirane, često mi je telefon bi u stranci na punjaču, dešavalo se i da tamo prenoći. Podneću krivične prijave za lažno predstavljanje, jer ona nikad nije bila radnik opštinske uprave, a podneću prijave i zbog zaloupotrebe položaja, kao i protiv Snežane i Andreje Bojić, koji su me molili da zaposlim Snežanu kako bi joj pomogli zbog zdravstvenih problema…

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content