U ČAST LEGENDARNOG BOBANA PETROVIĆA: Otvoreno obnovljeno košarkaško igralište!

0

U čast nedavno preminulog asa Bobana Petrovića kompanija Mozzart obnovila je košarkaški teren.

Čast da preseče vrpcu, zajedno sa Bobanovom ćerkom Jelenom, koja je vrlo emotivno proživela svečano otvaranje, pripala je Goranu Grboviću.

Hvala Mozzartu na ovoj divnoj akciji, drago mi je da će novi naraštaji rasti na terenu koji nosi ime po mom ocu. Hvala i Kruševljanima koji se bave sportom i smatraju da je on bitan deo života, kao što je moj otac to smatrao“, istakla je Jelena.

Ovaj grad je dao mnogo dobrih košarkaša, reprezentativaca, a ovaj teren je posvećen čoveku koji je bio najbolji od nas. I kao košarkaš, i kao čovek. Sve nas je izveo na pravi put, dočekivao bratski. Tako smo ga i zvali, brat Boban“, rekao je Grbović, njegov dugogodišnji saigrač. „Divno što imamo teren u znak sećanja na Bobana, na kome će stasavati novi košarkaši, a on će zauvek igrati sa njima

Grbović je izrazio veliku zahvalnost što je kompanija Mozzart otvorila čak pet terena u Kruševcu i prisetio se kako je to izgledalo kad su on i Boban bili klinci:

Igraš na jednom jedinom terenu u kraju, pa kad izgubiš, možeš tek sutra opet da dođeš na red. Ljudi ne shvataju koliko je značajno napraviti barem jedno igralište, a ne čak 90. koliko je Mozzart obnovio. Znam da će ovaj teren, koji se nalazi između zgrada uvek biti pun, a roditelji znaju da su im deca na bezbednom“.

Svečanom otvaranju prisustvovali su zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, predsednik Skupštine grada Predrag Vukićević, kao i Petrovićev njegov saigrač iz Napretka Nebojša Raičević:

Boban je uz Grbovića bio najbolji igrač koji je krenuo odavde iz Kruševa i napravio neverovatnu karijeru. Svima nam je uvek pomagao, a mladim košarkašima bih poručio da treniraju vredno, budu borci, fajteri i veliki radnici kao što je Boban bio. Siguran sam da bi on danas igrao u NBA ligi. Hvala svima koji su omogućili da Boban Petrović dobije svoj teren i nadam se da će ovde stasati novi košarkaši koji će proslaviti naš grad“.

Kao i na svakom otvaranju, Mozzart je organizovano humanitarno šutiranje trojki, a celokupan prihod otišao je u dobrotvorne svrhe – Udruženju građana Prava žena.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

twelve + 14 =

Skip to content