U UMETNIČKOJ GALERIJI: Izložba digitalnih grafika Matije Rajkovića

U Umetničkoj galeriji u četvrtak, 30. januara, u 20 sati, biće otvorena izložba digitalnih grafika Matije Rajkovića pod nazivom “Dekompresija”.

Izložba “Dekompresija” Matije Rajkovića u Umetničkoj galeriji predstavlja prvi celovit uvid u njegov rad u oblasti digitalne grafike u rodnom gradu i prva je posle 2004. godine, kada je izlagao slike i crteže, odmah po završetku studija. Obuhvata 35 digitalnih grafika i ukazuje ne samo na umetnikovo slobodno kretanje kroz različite medije, već i sam proces koji dotadašnja umetnička iskustva u slici i crtežu, usmerava, poslednjih godina, ka digitalnom iskazu.

Matija Rajković je rođen u Beogradu 1980.  godine. Odrastao je u Kruševcu a diplomirao na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. godine u klasi prof. Jovana Rakidžića.

Postdiplomske studije završio na istom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2009. godine u klasi prof. Čedomira Vasića. Član je ULUS-a od 2005. i ULUK-Kruševac od 2011. (jedan od osnivača).

Od 2004. godine izlagao je na 35 samostalnih izložbi, učestvovao na brojnim grupnim, kao i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja, a dela su mu zastupljena u brojnim zbirkama galerija i muzeja. Predaje, u zvanju profesora, na Akademiji vaspitačko–medicinskih strukovnih studija u Kruševcu od 2010. godine. Živi i stvara na relaciji Kruševac-Beograd.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content