Učestali napadi na aktiviste opozicije u Kruševcu

U poslednjih desetak dana učestali su fizički napadi članova SNS na aktiviste i odborničke kandidate opozicionih stranaka u Kruševcu.

U nedelju popodne napadnuto je dvoje odborničkih kandidata Demokratske stranke u naselju Bagdala 3.

Milici Milošević aktivista SNS je oteo iz ruku 20 primeraka stranačkog lista
Milici Milošević aktivista SNS je oteo iz ruku 20 primeraka stranačkog lista

Milica Milošević i ja smo delili naš stranački list u domaćinstvima u naselju Bagdala 3. Na nekih 150 metara od marketa „Oaza“ presreo nas je hrabri aktivista SNS i Milici oteo iz ruku 15 do 20 primeraka lista. Isto to je pokušao da uradi i meni, ali sam se odbranio. Kako smo išli uzbrdo on je nastavio da nas prati sa udaljenosti od 50 metara i telefonirao je nekome, verovatno kolegama iz SNS. – objašnjava Bojan Đokić.

Strahujući za svoju bezbednost članovi DS su pozvali policiju, a Interventna jedinica je stigla posle par minuta. Kada ih je video, aktivista SNS je pokušao da pobegne, ali su ga sustigli i uzeli mu podatke.

Sigurna sam da se radi o članu SNS, jer sam ga u nedelju uveče, oko 20.30 sati, videla u centru grada, kako sa drugim članovima skida banere koji su postavljeni za Vučićev miting. – dodaje Milica Milošević.

U petak, oko 16.30 sati, brutalno je pretučen Verkan Gvozdenović, kandidat za odbornika iz redova Srpske radikalne stranke.

Verkan Gvozdenović nakon bliskog susreta sa aktivistima SNS
Verkan Gvozdenović nakon bliskog susreta sa aktivistima SNS

Išao sam Obilićevom ulicom kada me je, ispred sedišta SNS, neko otpozadi uhvatio za rame, ugurao me u dvorište gde su počeli da me tuku njih trojica. To je trajalo nekoliko minuta. – kaže Gvozdenović na čijem licu su vidljivi podlivi i modrice.

Pre desetak dana iz dva automobila, kruševačkih tablica marke “punto” plave boje i vršačkih tablica, marke “audi A4” crne boje, izašli su kratko ošišani momci i bejzbol palicom i pendrekom nasrnuli na Aleksandra Đurkovića, kandidata za odbornika DSS, i aktivistu Vladimira Milanovića, dok su lepili plakate kod Nove pijace.

Par sati nakon incidenta kod Nove pijace, u selu Dedina, petorica muškaraca napali su članove Demokratske stranke Jovanu Filipović i Aleksandra Sormana.

Zbog napada na naše članove u Dedini podneli smo krivičnu prijavu. Policija je odradila svoj deo posla i identifikovala napadače, ali tužilaštvo se ne oglašava. Strašno je to što su među napadačima radnici obezbeđenja javnih preduzeća i Gradske uprave. – istakao je dr Branislav Katančević, predsednik kruševačkih demokrata.

U Srpskoj naprednoj stranci negiraju da su njihovi članovi napadali pripadnike opozicije, a za incident u Dedini imaju originalno objašnjenje.

Odu u rodno mesto majke Bratislava Gašića i po njegovoj familiji dele bilten prepun uvreda i mržnje prema njemu i misle da će narod da ostane ravnodušan. Onda kažu kako, eto, misle da su to članovi SNS. – dao je svoje viđenje napada u Dedini Ivan Manojlović, poslanički kandidat SNS.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content